Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utslagskraft

när vatten att dricka
inte kan fås
av den utslagne

för att han saknar en
spänn

när utslagen
inte kan kissa
på offentlig toalett

för att han inte har en
spänn

och
samtidigt

bonusfifflarfolket
vältrar sig i
orättmätighet
ösande spänner
av övermiljoner
över sig

dessa de
sigsjälvtillskansande
kvinnor och män
som
aldrig nås av kris

medan ständigt
den utslagne
lever den

dagligen
stundligen

plågad av detta livets
outgrundliga

orättviseris




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-07 18:22



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Du är en mycket klok man som ser verkligheten som den tyvärr är för alltför många människor.
En ynka spänn kan göra skillnad många gånger.
2009-04-07

  peter markurth
tänkvärd....
2009-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP