Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

klardröm; bild av Calin




Sonnette: Pantheon

*** 

Vi befinner oss mellan pelarna i en trasig civilisations rasade Tempel
en hel generations andliga och individuella interpellation
som Gaia, Afrodite och Freja ler Moder Jords hem här
vi böjer oss som alltid för Fader Tid på hans interstellar Tron

Barn, kattungar och pensionärer; mellanåldern är en illusion och fiktiv
alla sjöar är för varje generation evigt sig lik
gamla, hundvalpar och nyfödda, tidsåldern här är imaginär och manipulativ
liksom Nietzsche i Zarathustra bar omkring på Tiden bredvid en narr och ett lik

I Grekland, Rom och Asgård fordom byggdes Tempel liksom i Egyptens öknar
där står över oss fortfarande Ra, Zeus, Oden och Jupiter med sitt spjut
från olika världar men det är ju dock en enda Värld och sin leende Moder de förökar
som oss här läsande historien bortom all schimär i stjärnors ljus

i Vintergatans böcker skrivna av många gudars händer
skapade av Skaparens hand sedda från alla våra länder

LPWJ 08/04/09




Bunden vers (Sonett) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 505 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-04-08 11:23



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
..dig

att älska bar är inte fel
;)

Be well,
LPatrikWJ
2009-04-17

    Calin
bara älskar..
2009-04-17
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP