Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

barkbåtshav

jag hade hamnar med bryggor
och på andra sidan havet låg främmande land
mina skepp seglade oändligen
lycklig var jag
och på stranden fanns varv för båtar av bark
jag täljde
skar
gjorde havsskönheter

nio år var jag

sextio år har gått sen dess
och nu letar jag efter mitt hav
det som tycktes oändligt

trampar fram där jag vet att det låg
men jag hittar bara
en ynka liten damm
vill inte tro
att barndomsoceanen
var den

man kunde ju segla
oändligen




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-08 17:39



Bookmark and Share


  Alfie M
Fin blev den.
Är ju ofta så med barndoms-ting,
med vuxenögon blir det magiska
nästan ingenting.

Oj, en dikt blev det...
2009-04-08

  Deliria
Underbart skrivet om barndomsfantasi!
Jag kan inte låta bli att le, för även jag försöker återfinna min, trots att det bara var sju år sedan jag var nio...
2009-04-08

  Nina Pollari
Precis.
2009-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP