Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tunnelbanan



hör finska på tunnelbanan
jag förstår orden deras,
mössa och söndag
och undrar vad som diskuteras

jag hör en killes i-pod
med sjukt snabb trancemusik
jag undrar om han inte blir stressad
kanske får honom att känna sig unik

en hund som verkar ha damp
och en gubbe med en ölburk
en tant som ler surt
och ett barn som pratar högljutt

blir stirrad på av en sfärisk kamera
stirrar tillbaks och bläddrar i en metro
högtalaren förkunnar ett signalfel
med knaster och brus och ett störigt eko

en kvinna som löser suduko febrilt
har klämt in en nolla
orkar inte säga nånting
jag låter henne hållas

hör spanska i ett sorl av röster
jag förstår orden hjärta, arbete, 12 och gubbar
sitter och lyssnar i min egen lilla värld
funderar, stirrar och grubblar

jag undrar vad dom skulle göra
om inte jag satt här
människor vilsna på sina resor
i en realtids dokumentär










Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-13 10:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag ler igenkännande ...
2009-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP