Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den 18/4 09 har vi en spelning på CHINA STATION i Haninge och en av balladerna vi kör är denna. Låten kom till under en betraktelse på håll av vårt gamla sommarhus där jag växte upp om somrarna och som vi inte längre äger.


LÅT NR 100

Står här och ser över trakten

minnen far i mitt jag

Ser hur jag sitter på loggian

vid husets gråblå fasad

På gräsmattan borta vid stugan

står en cykel lutad mot dörren

Det var den jag själv en gång hade

när jag upptäckte världen runt om

Färgen på grinden har flagnat

brevlådan sitter på sned

På grusvägen längs med staketet

hörs röster från tiden då

Hör mig själv och dom andra,

planera nå´t äventyr

Brännboll på ängen i solen

sen iväg till närmsta strand

Hemliga kojor i skogen

där smygrök och häxblandning flöt

Den stora kärleken

ryska posten och nyfikenhet

Jag skriver på låt nr hundra

ja den handlar mycket om det

Som var innan jag själv blev vuxen

men efter det att jag såg

Ljusets första hälsning,

en höstdag för länge sen




Fri vers av Björne.H
Läst 363 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-09 09:52



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Vilka vackra sommarvarma bilder du målar upp här i din text!
Riktigt fint!
2009-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Björne.H
Björne.H