Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur gamla vi än är - innerst inne finns ett litet barn..


Släpp barnet fritt inom dig

Släpp barnet fritt inom dig!
"Kom, lek med mej en stund
och sedan kan vi båda
ta oss en liten blund".
Låt barnaskrattet klinga
i vårdag ljus och klar.
I allvarstid som denna
finns liv och lust dock kvar.

Släpp barnet fritt inom dig!
Lek kurragömma nu!
Då ska du kanske finna
det som är själva du!
Finn vårens tussilago
på nyväckt dikesren!
Ty än kan ögat glittra
och än finns spring i ben!

Släpp barnet fritt inom dig!
Om och det varit gömt
kan det på nytt uppväckas.
Allt skönt, som du har drömt
och allt vad du har hoppats
kan aldrig taga slut.
Och, när du minst det anar
skall glädjens ros slå ut.






Fri vers av baruk
Läst 188 gånger
Publicerad 2009-04-10 14:39



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Vilken livfull och glädjestrålande text...mitt barnasinne bär jag med mig i min vardag...det är till stor hjälp många gånger...på alla möjliga sätt och vis. Busar gärna i snön, knasar mig, har got tom kul ideér...tror att vi alla skulle må klart bättre om vi inte var så förbaskat vuxna! Men det finns ett talesätt som säger allt:
" Att alltid vara en smula barn, det är att vara verkligt vuxen "!
2009-04-10

  Gisela Nordell
mitt inre barn hoppade
och skuttade av dessa rader
sprang ut och letade
tussilago
till lekstugan!
2009-04-10
  > Nästa text
< Föregående

baruk