Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Påskdagen


104. Uppståndelsemorgon




Strålande påsk hemlighetsfulla högtid
Guds kärlek är som en glittrande vårbäck
En vårbäck som inte låter sig hejdas
Låtom oss lovsjunga och vara glada
Fröjda dig, fröjda dig
O, mänsklighet

Det finns ögonblick i det vardagliga
som är bärare av det gudomliga
Änglarnas lovsång vid den tomma graven
Låtom oss lovsjunga med änglarna
Fröjda dig, fröjda dig
O, mänsklighet

Med sin bittra död besegrar Han döden
Åt dem som är i gravarna ger Han liv
Det är vårmorgon, uppståndelsemorgon
Låtom oss lovsjunga med den UPPSTÅNDNE
Fröjda dig, fröjda dig
O, mänsklighet

O, stjärnehimmel jag skall få lysa, lysa
när du har slocknat ut. O, stjärnehimmel
jag skall få leva, leva i min Faders rike
och jubla i outsäglig stor glädje
Fröjda dig, fröjda dig
O, mänsklighet




Fri vers av Maria T
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-12 09:33



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Som du skriver..så otroligt starkt
man hänrycks..ja det gör man

du är en fantastisk poetissa

varma applåder!
2009-05-05

  Jaseph
Tack för en underbar påskhälsning! Den fjärde strofen rör vid mitt hjärta.
2009-04-28

  Eaglemountains VIP
Jesus uppstod från döden efter tre dagar. Han steg upp till himlen och genom sin Ande kan Han vara närvarande överallt.

Han vistades med sina lärjungar efter sin uppståndelse och de lärde då känna honom ännu mer. De råkade även ut för martyrdöden.

De blev motarbetade och motsagda som Jesus men fick vara med om att sprida budskapet om Honom vilket ledde till många människors tro och omvändelse.

Deras vittnesbörd om Jesus är verksamt ännu idag.

Jesus är med oss alla dagar till tidens slut.

Han bereder nu rum för oss i himlen. Han längtar efter att få hämta oss till sig. Han skall komma tillbaka för att hämta oss och Han vill att vi skall vara redo den dagen!
2009-04-13

  Eaglemountains VIP
Jag stämmer in i hyllningen, fröjda DIG, O MÄNSKLIGHET!!

FRÖJDA DIG!!
2009-04-12

  Michaela Dutius
Underbara sanning som ger hopp till den mörka världen så suveränt skildrat i din dikt
2009-04-12

  Bibbi VIP
Stämmer in i fröjden till 100%
Applåd och bokmärke!
2009-04-12

  Larz Gustafsson VIP
Det finns definitivt de som inte har anledning att fröjda sig.

Men det finns mycket jubel i det du skrivit.
2009-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T