Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

krossat hjärta tjej

krossat hjärta tjejen
stod bredvid mig på perrongen
höll sin egen hand stilla

och nynnade en sång
kanske lite för högt
tanter och farbröder vände sig om

hon spottade och det blev vått på marken
mjukt skum samlades
i deras brunnlika ögon

>>fy<<
sa någon. hon skar in sig själv i bänken

jag såg på när såren öppnades
ur bröstet flöt en midnattsdröm
svalorna flydde hennes kropp

försvann över tågen

i hårbottnen sparade hon fingeravtryck
som ännu inte svalnat

och spåren över läpparna
där svalorna trampat
sveptes bort med tidtabellen

jag ville älska med någon
där och då
över och under rälsen

spilla lite kärlek
över krossat hjärta tjejen

så hon fick se




Fri vers av Desert dust
Läst 1677 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-04-12 19:39



Bookmark and Share


  Ranja Bjurman
Jag blir varm i hjärtat av din omtanke
2010-11-21

  Shininkagemusha
Sargat vackert.
2009-10-15

  När vi blir strukturer
Fint, fint skrivet.
2009-06-21

  dansa som dom andra
jag beundrar dig.
2009-06-08

  Svartsilver
verkligen en målande dikt, så himla bra.
2009-05-07

  kärleks ängel
så känslosamt och omtänksam text!!!
2009-04-13

  inutimonster
jag tycker du målar upp den här bilden så jävla bra, perronger är din grej! svalorna som flydde hennes kropp...tjejen som skar in sig själv i bänken. jag känner mig träffad! mycket snyggt.
2009-04-13

  Eva Langrath VIP
Medkännande text, ser den krossande hjärtat tjejen framför mig.

Eva
2009-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Desert dust
Desert dust