Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förväntansfull jul

Vad hade jag gjort, tänker mannen,
liggandes i snön.
Känner hur kylan kommer krypandes,
och snön färgas röd.
Julpaket börjar fuktas av frosten och blodet,
medan en förväntansfull dotter sitter vid brasan och väntar.
Mannen känner snöflingorna fukta hans kinder,
och ser hur de dansar ner från stjärnhimlen.
God jul viskar han, god jul,
och en flicka börjar bli otålig.
Otålig flicka,
orolig fru.
Gatlyktans bleka ljus lyser upp den röda snön,
likt små röda iskristaller.
Tårfyllda ögon slocknar,
frusna läppar viskar en sista suck.
God jul, god jul kära du, var ej rädd,
har du varit snäll i år?
God jul.




Fri vers av Rhan
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-14 14:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rhan
Rhan