Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om Namah Shi va ya shivaya namah om - Ovidii gav ut sina Metamorfoser år 0


Haiku/Tanka ~ OM (Livsinventering i bokhyllan)

~*~

Jag måste ju ha
varit någon innan dig
men jag minns ej vad


***

som en av Ovidius
Metamorfoser lever

jag mellan livsblad
i vår bok - befinner jag
mig nu - där är du


LPWJ 18/04/09




Bunden vers (Tanka) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 463 gånger
Publicerad 2009-04-18 05:00



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Vacker läsning om morgonen.
2009-04-18

  L Patrik W Johansson VIP
det slog mig just att människan är som vädret

när vi ler skiner solen, när folk runt omkring en mår bra
när vi gråter regnar det
och åskmoln när vi blir arga
och allt däremellan...bara en tanke (har inte orken att slutföra varje tanke till dikt)
senaste månaden har mest blivit mails

knappast någon ny uppfinning med årstider/väder men simplicitet behövs ju i dessa korta orientaliska rader

Be well,
LPatrikWJ
2009-04-18

  Bjarne Nordbö
Detta var alldeles lysande morgonläsning för mig.
2009-04-18

  peter markurth
detta var vackert...sällan jag blir rörd, det är diktkonst,
2009-04-18

  L Patrik W Johansson VIP
jo nattliga verk blir lite väl undermedvetna, liksom dikten Frost i veckan, Ovidius Metamorfoser bildar ju det indiska ordet OM, så var väl därför (om jag frågar mig själv)

Be well,
LPatrikWJ
2009-04-18
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP