Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

små saker som gör mig så lycklig

Tänk så mycket som händer mellan tvättstugan
och hemmet 3minuter så händelserikt mötande

verkligheten möter mig utanför
solen och vinden som vill mig berätta
att våren är snart i full gång
vinden blåser i solens värme

vackra gångar som klär sig i sina gröna blad
ingen grus som påminner dig om vinter
inbjuder dig till en skön vistelse ut
gång vägar som sprider sig runt hela stan

småbarn som provar sina cyklar vinglar ner för backen
i svindlande fart kommer vuxen man
skogen ropar och inbjuder till upptäcks färd
sjön spricker upp och värmer sitt vatten

i väntan på igelkotten som har blivit min granne
eller är det jag som är hans ny granne
förväntar är stor att hälsa den välkommen åter

allt detta kan jag uppleva mellan tvätten och hem
dagens uppgift kan ge mig så många intryck
bara jag är vaken och kan ta in
så mycket bara jag är uppmärksam att känna vinden
som smeker mina bara ben
att huden talar om hur kyligt det fotfarande känns
att näsan kan lukta vår doften
att ögon kan se det som rör sig runt omkring dig
att du har alla dina synen öppet och på alerten

vilken tid som förväntas komma!
jag blir så glad
att jag just det små saker som gör mig så lycklig!






Fri vers av kärleks ängel
Läst 662 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-04-18 13:34



Bookmark and Share


  oMareld
Så fint :)

Jag känner detsamma, att de små sakerna kan göra en så lycklig
2009-10-29

  Sladjana Zubcevic
Underbart!
2009-05-26

  Herr Fred Frikadell
Kan du bli min mamma?
2009-05-13

  Junitvillingen
Så vacker " vardagstext "!! Om vi bara TILLÅTER oss att se oss omkring finns det så oändligt många guldkorn mitt framför näsan & ögonen på oss. Vardagliga saker som vi tar för givna, men som egentligen allesammans är små mirakel i tillvaron. Du formulerar dig så ömsint, texten rymmer en äkthet på djupet och jag bara njuter av din berättelse om vad som händer mellan tvättstugan & hemmet - texten är en riktig pärla. TACK för att du delar med dig:-)))
2009-05-13

  En strimma av guld
Så härligt skrivet.

"att jag just det små saker som gör mig så lycklig!"
2009-04-28

  Ronny Berk
en välformulerad vardags beskrivning med vårlängtans dofter och vänlig vinds smekor, finskrivet , ja!
2009-04-21

  issac.a.m
Vackert skrivet..
2009-04-19

  Sturesdotter
Att stanna upp i tillvaron och bara känna av livet, det är en konst som måste övas in.
2009-04-18

  Suzy med punkterna
Härligt med människor som kan glädjas åt de små tingen.
2009-04-18
  > Nästa text
< Föregående

kärleks ängel
kärleks ängel