Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=icNDUKK2TIU&feature=related


Nattvakt


Byggnaderna som vek sig över gatan
glaset som dansade i stadens discoljus
jag såg ned på alla små skärvor i flykt
hur de föll genom natten
osynliga bitar av smärta

ju mindre drömmar som ryms hos invånarna
desto mer ryms de på stadens väggar
enahanda, handla, det enda


papperssvalor och vita lakan
tomma gator så fulla av liv
jag brukade känna en längtan
efter försoning
där nåd ej fanns att nå

nu vet jag vad som rann mellan fingrarna
jag ser det segla ned mot gatan
funderar på att följa efter




Fri vers av Herr Ångest
Läst 314 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-19 11:34



Bookmark and Share


  Feminaz
Denna känns... Du mejslar fram orden i texten på ett fängslande sätt, du är närvarande orden...
Ordkreativitet bakom dessa rader!
2009-05-16

  Trolltoffsa
Finsk melankoli när den är som bäst:)

Lite drömmande... finstämt och allvarligt på samma gång.
2009-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest