Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till min 14 månaders dotter...


Älgen och katten (Agnes #12)


armarna flaxar när
en skata sätter sig på
balkongräcket

den flyger iväg
hon börjar snurra runt

hon har upptäckt
att man snurrar
om man bara går
med den ena foten

och när hon fikar
med sin lilla teservis
av plast
får alltid
älgen och katten
smaka

jag går och dricker lite vatten
försvunnen

'agnes'
ropar jag

'baba'
svarar hon
från garderoben
hon gått in i

hon sitter där med
älgen och katten
i högsta hugg

älgen får
gallopera på väggen
och katten får
en puss

jag blåser några såpbubblor
nappen guppar frenetiskt
hon jagar varenda en

hon upptäcker skurhinken
i ett hörn
och börjar låta
missnöjt

hon vill ner i den
bli runtburen

okej då
med vetskapen att
hon aldrig kommer
vilja sluta

bär runt henne
i två timmar
tills mina armar domnar

hon börjar gråta
när jag lyfter upp henne
och håller krampaktigt
i älgen och katten
i varsin hand

dags för välling
och tupplur
äntligen

men ändå
längtar jag tills
hon vaknar igen...












Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-20 10:30



Bookmark and Share


    känsla tanke handling
Jättefin dikt. /Agnes
2009-04-29

  ingen
förstår vad du menade med att hon har hjälpt till att se allt ljusare. så underbart med små barn.
ge henne all din kärlek och ta till dig av hennes!
underbar dikt! aplåder!
2009-04-22

    Jnåt
lysande! spar den här dikten och läs den om sisådär tjugo år. jag tror att du kommer att minnas den dagen som hade det varit i går. :-)
2009-04-20

    ej medlem längre
tack för att du tar mig tillbaka några år. genomgött!
2009-04-20

    ej medlem längre
Underbara ungar...
2009-04-20

  Lotti
härliga är dom och tiden tills de blir stora går så himla fort så njut
du bar a:-)
2009-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP