Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vad vet vi (om livet)


vad vet du om livet
mer än att det gav dig en kropp
ett ansvar
och biljett
till en slumpad
destination

vad vet du om livet
mer än att det finns skogar och hav
och att det rinner bäckar
genom sten och dalar

vad vet du om livet
mer än att man kan leva det fattigt
eller fyllt av känsla
solig morgon en nacke en viskning
en stilla
kyss

vet du mer
än att kärlek är ett kroppsspråk
man inte kan tala
förrän det väckts till liv

och att man kan ligga vaken i flera timmar
utan att våga röra sig
när det somnat

vad vet du om livet
mer än att det är en vandring
genom tid
och att steg mot ingenstans
kan visa vägen till
sig själv

vet du mer
än att det är en början på ett slut
av något stort
du kan välja att se ganska
litet

om du bara vill

vet du mer än att det är en källa
som flyr förbi oss
men rinner långsamt om
ingen smakar på
vattnet

vet du mer än att repor
kan vara osynliga och
att man ibland måste gräva
lite längre
för att finna ett djup

vet du mer än att slag
inte oftast gör ondare
än betydelsen
ord talar
ord berättar
ord suddas aldrig
riktigt
ut

för

blod
är rödare
än tårar

vet du mer än att du
är skapad för dig själv med skinn
till ditt beskydd
och att du aldrig kan
krypa ur det

vet du mer om dig själv
än att du gråter när du tappat
greppet om din vän
och människor
du trott dig förstå

vet du mer än att rika
bor i villor och de andra
i kvarter längre bort
och att bussen inte kommer stanna
förrän du
bestämt dig för att
trycka

vet du mer än att du tvekar
för ofta

att världen inte tystnar
för att du stänger ner dina öron

att den inte saktar in
bara för att du vill av

och att du aldrig kommer att ta dig ur det
levande




Fri vers av Mandelma
Läst 336 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-21 10:03



Bookmark and Share


  Staffan Welroos VIP
ojojoj. fantastiskt skrivet! snyggt crescendo ända till det naturliga slutet! om jag får komma med nåt negativt(!?); om det varit min text hade jag strukit lite... kill your darlings! klä av den tills endast dom sanna guldkornen återstår! bara vad jag hade gjort...

men som sagt; skitbra poesi!
2009-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Mandelma