Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Halva livet kvar (kanske om jag har tur)


Snart fyrtio och närmare krissituation

Jag hatar döden
och älskar livet
men ändå
känns min dödsdag
bara närmare
och närmare
Inte bara att ett plus ett
är två
vetskap om födelse
och livets slutstation
utan snarare en
inre obehaglig känsla
att jag kan dö
när som helst

Media som chockerar
mina sinnen
med krig och sjukdom
mord och trafikolyckor
som släcker liv alldeles
för tidigt
Det är hemskt
men inte lika hemskt som
tanken på att det
kan hända mig
när som helst

Har ingen dödslängtan
är en livsbejakande kvinna
i sina bästa år (säger klyschan)
men ändå denna
obehagliga känsla
Kan det vara mitt jobb
med hjärtan som stannar
och unga (oftast kvinnor)
som drabbas av stroke
Eller är det bara ångest över
saker jag inte fått gjort
som fyller mitt huvud med denna
brännande smärta?

Kan detta vara en begynnande
fyrtioårskris????




Övriga genrer av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-22 09:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det vi kallar 30-40 -50 års kriser är i min mening ett bevis för att vi fortsätter utvecklas-om vi vill, du tycks vilja och då är det en möjlighet detta med kris=utveckling!
2009-04-27

    FinnRaggarn
Vad säger din karl då ?

__Dr Koolio__
2009-04-22

  Therés
vissa dagar har jag det som du...eller vissa stunder. Tröstande att läsa din text, och tänka, det finns fler, jag är inte ensam.
2009-04-22

  Larz Gustafsson VIP
Längtar du tillbaka till dina yngre dagar så kan det vara en fyrtioårskris.
Det är i alla fall så jag uppfattat fyrtioårskrisen.
Den inrymmer tydligen mycket nostalgi.

Själv är jag alls inte rädd för att dö utan hälsar döden som en befriare.
Död, var är din udd? Död, var är din seger?
Så utbrast aposteln Paulus triumfatoriskt.
2009-04-22

  Teresia Ridell
Mm..ibland påminns man mer än annars om livets förgänglighet.. Helst vill man ju blunda o låtsas att allt är för evigt, att det alltid väntar en morgondag.
Var/är själv i en kris sen ifjor när mannen (som jag trodde var mitt livs kärlek i 12år...(lång story))plötsligt dog. Har haft/har, svårt att tro att mina älskade barn ska klara sig o att jag själv ska överleva. Men man gör det ett tag..ingen vet hur länge..

Kris vid viss ålder..kanske ? Livsinsikt ? absolut !
2009-04-22

    Maria Malm
Tankar som kan slå en emellanåt..faktum är att hela ens liv hittills, har varje dag kunnat vara den sista, men hittills har ingen blivit det. Men den kommer så småningom. Man berörs när man hör om olyckor och sjukdomar, illa vore det annars..
2009-04-22

  Carola Zettergren
Nej det är nog ingen kris..det är nog mera en mognad..insikten om att vi inte lever för evigt och att ingen dag är att ta för given..Det kan vara mycket bra att inse det..så att man tar vara på tiden och ser till att verkligen leva medans man fortfarande kan...!:)
2009-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP