" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: "The Emperor Rudolph II as Vertumnus" c.1590 by Giuseppe Arcimboldo (1527–1593)




Sonnette till en Tavla av Giuseppe Arcimboldo


"Sonnette" | "Filantropen&Lykantropen, Opus II"
~*~
i en trerätters ymnighetshorns Cornucopia av grönsaker, frukter och trärötter~*~
(en fri sonnette med epilogue)


I. för att jag dig skall kunna beskåda på ett bättre sätt
mina sockerärtsögonbryn jag höjer (lat. Pisum sativum L. convar. axiphium)
min plommonläpp (lat. Prunus domestica) jag darrar på lätt
för jag bättre dig med tungan skall kunna smaka här och nu

II. för att kunna lukta på dig bättre
mitt päron som näsa (lat. Pyrus)
för att kunna höra din ljuva röst bättre
mina tvenne majsöron (lat. Zea Mays)

III. i en trerätters ymnighetshorns Cornucopia av grönsaker, frukter och trärötter
med vårt gemensamma undermedvetna sjätte sinne
till hänryckningen ej vill be om nåd där en lök och blomsterprakt av känselns bouqette vi är
vi detta uppbåd av grönska bebådar med gott minne

den glupska kvinnan och den fruktade fruktomanen
den amorösa damen och den fruktbara mannen

Epilogue.

åt er som åt
latinska namn
av denne linneanska man
vill jag då återigen säga:
~*~
Ni äter mina ords landskap
Äter mina besjälade konstverk
Ät ock opp min fruktbara kropp

LPWJ 18/04&22/04/09

Samtal med Mig Själv (Filantropen&Lykantropen)
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=811275




Bunden vers (Sonett) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 2072 gånger
Publicerad 2009-04-22 17:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP