Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svea & bernt


på stranden
utanför staden stod de ensamma kvar
en bit ut i vattnet
efter årets värsta höststorm 

på landet
utanför staden
fylldes båsen av korna som ingen saknade
i förlängningen
gjorde man ingen stor sak av det

ganska omgående förstod de betydelsen
av att vara någon utan undantag
är inget att göra en stor sak utav

på kvällen satte de sig ner
för att skriva om väder hav och bås
i sina bloggar utanför staden















Övriga genrer av alfa VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-04-23 15:43



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Tycker om tonen i den här stillsamma men ändå viktiga..."svea & bernt" ...en mycket passande titel...vem är någon...vem betyder något mer än någon annan...vilsna sitter vi där och skriver bloggar...och vet att vi är en onågon...men ändå någon...men inget att göra någon stor sak av...Ja, verkligen fin text att tänka till till!
2009-04-26

  Skosnöret
fantastisk!

"på landet
utanför staden
fylldes båsen av korna som ingen saknade
i förlängningen
gjorde man ingen stor sak av det

ganska omgående förstod de betydelsen
av att vara någon utan undantag
är inget att göra en stor sak utav"

detta är en dikt som alla människor borde läsa. för alla är vi någon utan undantag. vad gör undantag? gör det oss mer eller mindre speciella? egentligen inte. någon utan undantag är människa. - så tolkar jag det iaf.

tack!
bokmärkt mister alfa-hanne.
2009-04-24

  Ulf Lagerholm
jag tycker textens skelett är vackert;

"på landet
utanför staden
fylldes båsen av korna som ingen saknade"


på stranden, på landet, på kvällen
skriver man slikt

gott
2009-04-23

  Björne.H
Det finns en märklig stämning i det här poemet som jag fastnar för men jag kan inte peka på vad det är. Lite fylld av trollskhet men ändå med en tomhet som både skrämmer och gör en nyfiken.
2009-04-23
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén