Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ligger på tungspetsen

Som om en låt du har hört förut
men utan att kunna sätta fingret på vilken

Jag stod där med en tomhet jag inte känt förut
i tystnaden
fick jag en stund att lyssna

Som när du fick dina första glasögon
och insåg hur världen egentligen såg ut

såg jag sanningen

Min hand for mot min mun
instinktivt
för att inte kräkas

Som när pisset bränner
men med lättnad över att de kom ut

Förstod jag

Jag vet vad jag känner
Min kropp fylldes med lättnad
innan jag plötsligt kom ihåg

Lättnaden blev åter smärta

Inte tom
Jag är överfylld




Fri vers av TystnadTalar
Läst 275 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-04-24 01:49



Bookmark and Share


  blaite
Skit bra..
2009-08-24

  Jan Linderoth
Du fångar toner av blues, som en ensam gitarr sent om natten. Gillar ditt blå vemod. Någonting alldeles extra! TACK för tonen du slår an inom mig.
2009-05-12

  Lia-Lej
Vilka starka bilder och liknelser. Du skriver så att man känner hela dikten igenom!
2009-04-25

    ej medlem längre
Vilken styrka! Ur all vemod, finner jag denna dikt otroligt starkt och vackert!
2009-04-24
  > Nästa text
< Föregående

TystnadTalar
TystnadTalar