Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vänja sig

Att vänja sig vid tanken
att allt slutligen vilar
och byter fysisk form
är inte oproblematiskt
när jaget inte får följa med.

Den slutgiltiga upplösningen
i jordens bearbetande famn
föder visserligen något nytt,
men det är inte jag.

Alla bildrika löften
från både höger och vänster
är inget annat än
välformulerade spekulationer
och önsketänkande.

Den mörka stranden
lägger sin hand
över stundens tilltro,
vågorna har inget slut
inom en begripbar framtid.

Tången talar sitt tydliga språk,
uppspolad på den våta sanden.




Fri vers av andrasidan
Läst 355 gånger
Publicerad 2004-06-08 16:35



Bookmark and Share


  Tothem
en sak vet vi, vi ska dö. När jag läser din vackra dikt blir jag sorgset medveten om att jag också ska .... men livet levs inte därefter! Märkligt... och ledsamt. Tar till mig din dikt. Tack!
2004-06-08

  Roger VIP
en förberedelse inför det oundvikliga, speglat med insikt, och tycker jag, en rejäl portion galghumor mitt i allt det dystra. Bra skrivet!
2004-06-08
  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan