Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

från en av de bästa svenska skivorna någonsin, den första var en Trouble ripoff liksom Meshuggahs första var av Metallica; men den här var före sin tid...
de som kom senare tyvärr efter, Bilden är maxin (står i skivhyllan)




Samariten (Candlemass)

***

En dag såg jag en man
klädd i trasor, med en stav i sin hand
som bad om småslantar för att överleva
Hur fattig en man kan vara
Jag kunde skänka honom lite gästvänlighet bara
ett rum, en säng och massor av mat att äta
Fortfarande hör jag hans sista få ord
"Jag kan aldrig återgälda det som du har gjort
men himlen kommer att minnas och belöna"
Femtio år hade gått sedan jag honom såg
Jag var döende och jag skulle snart vara avliden
Tre änglar framför min säng nu stod
Den första hon sa till mig, var inte rädd
Jag skänker dig odödlighet och din själ all ära
Den andra hade ögon av guld, gav mig mina vingar
Den tredje gav all vishet en ängel kunde ge
.. till mig
Jag förenade mig med mitt öde
Jag visste jag var född på nytt, en ängel jag blev
En vision bortom min dröm, kallade på mitt namn
Så i andäktighet mina vingar jag spred, jag hade kommit till himlen
.. och jag där förbliver


(Candlemass från Nightfall 1987)

LPWJ svensk version 25/04/09

Candlemass LIVE Fryshuset 1990
http://www.youtube.com/watch?v=qCBGZFYm1U8




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-04-25 21:34



Bookmark and Share


  Alexander Gustafsson
Nostalgi på högnivå!

Klockren översättning!
2009-06-08

  Miss Mod
Tack!
2009-04-25

  peter markurth
den är kanon
2009-04-25
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP