Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en poetryslamtext lite större än en motorhaiku (alltså en s k honku) Bahrain 1400 idag för er utan TVs Viasat Motor http://www.bahraingp.com/




Race (Poetryslam)

~*~

Race

vägen slingrar sig som en berg o dalbana
upp och ner
curbsen i kurvorna
ger lite extra fäste
så att vi ej i ravinen
och skogen faller ner

sedan ett depåstopp
där vi ler och ber om mer

~*~

vi har inte tid för någon formel 1 bils defuser
vi seglar fram på dess vinge

som en fisk i vattnet är vi en fena på asfaltsbanan
lagd över hela jordens karta

även som hydrobil maximum turbo med en i sanning hypermodern insprutsventil
under, ovan och på de sju haven

på michelindäck lyfts bilen fram likt en flygmaskin
med osynligt bränsle så miljövänligt att det knappt finns än

seglar vi likt Victory Challenge fram
i vår slimmade aerodynamiska luftfarkost
och jag dricker kaffe ur min VC kopp
inköpt från Visby hamn
med mången gammal stenbryggetross
och vattenglittrande sol
som en smash på franska öppnas oranga grusbana
på Roland Gaross
likt ett driverutslag av Tiger Woods på US Masters
där han vann igen förstås
med en Albatross,
ja i alla fall ifjol...

comebackringrostiga proffs blir alltid ändå topp 5
liksom vi aldrig växlar ner till nummer 2 håller oss
också mellan 7 och 5
gör reklam för chokladpuffs som de kör efter varje
sport o nyhetsinslag sen

i andra världskriget där ett flygplan sågs sakta vinglande segla in ner mot säkerheten och fast hemland
on a wing and a prayer

viner vi med vindens hastighet här vägen fram

i våra egna nakna kroppars kaross med bara oss själva bara som färdkost

~*~

Race

vägen slingrar sig som en berg o dalbana
upp och ner
curbsen i kurvorna
ger lite extra fäste
så att vi ej i ravinen
och skogen faller ner

sedan ett depåstopp
där vi ler och ber om mer

LPWJ 24-25/04/09




Fri vers (Spoken word/Slam) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-04-26 08:41



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Häftiga "turns" och vassa ordval, läckert ju ;)
2009-05-19

  blaite
deep purple och judas priest fan vilken ovanlig text..du har rätt bra koll på racing..Kanon bra och annorlunda..Blaite
2009-04-28

  L Patrik W Johansson VIP
Tack
nu får jag inte Highway Star ur huvet

=)

Be well,
LPatrikWJ
2009-04-26

    Jnåt
tänker på deep purple och machine head! :-)
2009-04-26

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2009-04-26

  L Patrik W Johansson VIP
tack mellan 7 o 5 Xara

...aldrig växlar ner till nummer 2
håller oss mellan 7 och 5...

som lejoninnan efter dig så väl beskriver...
;)

Be well,
LPatrikWJ
2009-04-26

  SeXara
That's truly an Amazin Race :)
2009-04-26
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP