Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

107. Himlaljusets Fader




Var hälsad Himlaljusets Fader
Ditt väsen är av evighet
Vår ande lever beslöjad
i våra hjärtan
Vår ande är av evighet
av samma väsen som Fadern

Våra liv ligger i Guds händer
Låt oss tillåta Gud att handla
i våra liv
då kan våra liv förädlas
och bli allt rikare

Låt oss leva våra liv
tillsammans med Gud
och tillsammans med varandra
trösta varandra
Så förhärligas Gud

Gud kommer att fullborda
sin bestämmelse
Gud är livets Herre
Var hälsad Himlaljusets Fader




Fri vers av Maria T
Läst 325 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-04-26 16:43



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Fullständigt underbar poesi om en sanning som är så stor att vi nästan inte kan fatta den
2009-05-05

  Eaglemountains VIP
Och allt det goda kommer från Himlaljusets Fader, jag ser bara till mig själv till exempel, allt jag får, alla gåvor jag fått, att jag kan spela och sjunga, att jag kan skriva poesi, allt jag kan och har fått ärar jag till min Herre ..... ALLT GOTT är från GUD, från Himlaljusets Fader

I morgonstunden

Så klar och skön går solen upp i öster,
Ur korta slummern jorden vaknar åter,
Och jublet utaf tusen glada röster
Från trädens toppar sig förnimma låter.

Allt skapadt fröjdas. Skulle, o mitt hjerta,
Vid morgonhymnen stumt du vilja vara?
Nej! glöm en stund hvar sorg, hvar jordisk smärta
Och jubla med den glada fågelskara.

Vet, att för dig så skön sig smyckar jorden,
För dig i klarhet strålar himlaljuset;
Mins, att den första länken du är vorden
Emellan stoftets verld och fadershuset.

Fastän du vandrar genom natt och dimma
Och intet ljus ditt öga stundom spanar,
En gång skall uppgå dagens morgonstrimma
Långt mera klar och skön, än hoppet anar.

Allt hvad du nu i dunkel endast skådar
Sig då för blicken mer och mer förklarar.
Så höj ditt lof! hvar morgonstund bebådar
Den stora, nya dag, som evigt varar.

(Christina Charlotta Lindholm)
2009-04-27

  Bibbi VIP
När vi praktiserar Rom.12:1,2 sker detta att vi tillåter Gud att handla.
Sedan har han lovat fullborda det som han har begynt i Fil.1:6
Kan vi ha det bättre?
Applåd och bokmärke.
2009-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T