Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett kläckt skal

Hon öppnade skalet och tittade ut.

Mamman sade lev och njut.


Andades in den sköna luften

och lät fötterna nudda det våta dagg gräset.


Dag ut och dag in såg hon hur fåglarna flög

och längtan av något i magen, den sög.


Med rep och vassa hökögon höll hon mig kvar.

Men jag försökte förklara att jag skulle klara mig.


Kära mor nu ger jag mig ut på färden

för att fina det rätta i världen.






Fri vers av Maria Lauenstein
Läst 170 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-26 21:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Lauenstein
Maria Lauenstein