Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min första dikt någonsin. Hur gör man?


Undergång

Iskall som ingen annan man,
i en stad där allt som är mörkt kommer fram.
Ett ensamt barn som kickar heroin,
i en stilla önskan om att bara få somna in.
Där olyckliga mödrar försöker glömma var dag,
lever så gott det går på socialens bidrag.
Där sprang vi för att stå still,
och slogs för att få ligga tätt intill.

Under den mörkaste delen av natten,
var vi en eld omringat av vatten.
Jag dansade i en rysk roulett utan sång,
medveten om att du skulle bli min undergång.
Försöker finna glömskan som lindrar varje andetag,
men viskar ut en svag önskan att få komma ihåg det som var du och jag.




Fri vers av Annine
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-04-29 14:55



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Om detta verkligen är din första dikt någonsin - ja, hur ska då inte fortsättningen bli? Anar att det bakom alla dina dikter " gömmer sig " en poetissa som kommer att gå långt, långt. Applåder!!:-)
2009-05-02

  blaite
Ensamt barn som kickar heroin..så j-a grymt bra..välkommen till poet..så gör man som du gjorde här..bara skriva från hjärtat..blaite
2009-04-29

  Larz Gustafsson VIP
Man gör så där.
Skriver ur hjärtat.
Det finns inga regler, lilla skönheten.
2009-04-29

    Herr Ångest
För att vara första dikten är du osedvanligt bra..
Du måste nästan ha tjuvövat innan ;)
för du har ett fint flyt i språket och rimmen känns inte onaturliga som de annars gärna gör i en sådan här form.

Om det här är början av ditt poetande så vill jag gärna se fortsättningen också.. det känns som om du har potential att bli bättre.. mycket bättre.. än så här.
2009-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Annine
Annine