Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svampjägarna



Cryorg vänder bort sitt vattniga cyklopöga från scanskärmens eviga sökande efter destruktiva infrationer och vänder sig mot Zchllot.
– Lugnt i den här kvadranten. Trimografen sexa nolla.
– Jag hör dig, svarade hans kollega, lika mekaniskt. Inga tecken på svamp.
Då blinkar trimografen till liv ovanför dem, men de utbytter inga blickar utan väntar lugnt på att AI-panelen ska ta fram koordinaterna och visa dem på scanskärmen.
Efter en kort stund dyker det upp en liten blå planet. Under den finns dess planetara beteckning och systemtillhörighet.
Bilden på scanskärmen zoomar in över planeten. Väldiga molnmassor ger vika och de ser en kontinent som slutar vid havet i öster. En bit ut i havet ligger en ögrupp i vars sydöstra område, på en av de största öarna, ett stort svampaktigt moln reser sig upp i atmosfären.
– Brott mot förbudet av materieklyvning bekräftat på planeten Zorlm i sektor 11A, läser Cryorg in i AI-panelen. Straffets verkställighet utförs inom, han ser upp mot ett trekantigt instrument ovanför panelen, 17 minuter. För Zorlm kommer det att ta; nu slår han in några kordinater på den lätt skimrande kuben, 63 år innan vi är framme.
– Zorlms kalendertid är just nu; han slår på nytt in några uppgifter på den skimrande kuben som svävar framför honom, den sjätte augusti 1945.
– Ännu en civilisation som får börja om från början, säer Zchllot.
– Tänk att det alltid ska vara samma historia, säger Cryorg.




Prosa (Novell) av andrasidan
Läst 385 gånger
Publicerad 2004-06-09 04:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan