Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nödraket



stapplar in
på den nattöppna
statoil
för att köpa
ännu en norrlands guld
för enkronor

hon stinker marlboro
urin
och svett

har patetiskt försökt dölja det
med vicks-blå

i hennes ögon
lyser
tomhet

hennes hello-kittystrumpor
skymtar
under dom för korta jeansen
vid hennes fotknölar

två av enkronorna
faller till golvet
och hon ramlar omkull
när hon smidigt försöker
plocka upp dom

föraktfullt ler kassörskan
och frågar

var det bra så?









Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-05-05 08:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Starkt! du lyckas att väva in djup sympati på ett nästan obegripligt skickligt sätt!
2009-05-07

  stenen/ Yv Ericsson
Så oerhört mycket bilder, med så väldigt få ord.

Applåder !
2009-05-05

  Lotti
fasiken vad tragiskt, bra skildrat......
2009-05-05

  Sturesdotter
Bra skildrat möte!
2009-05-05

  Svartsilver
ja dessa mänskliga öden som ingen annan vill genomgå utan som alla så tacksamt berömmer sig själva att sån blir man aldrig.

mycket bra diktat om dessa öden!
2009-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP