Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kunde jag, skulle jag lägga in bilder på denne lilla hyresgäst.... men alla mina bilder är för stora :-(


Du älskade lilla rödhake





Utanför min förstukvist
två meter si så där.
Liten rödhaksmamma
har byggt sitt bo just här.

I krukan växer tujan
frodig grön och grann.
Lugna platsens boning
tur att hon den fann.

Ett ägg om dagen lägger,
nu antalet är fem.
Snart dags det är att ruva
och pappan hittar hem.

Ge utav sin värme
just uti denna stuva.
Vill ej att små ungar
får kärleksfattig snuva.

Att tujan dör förvisso
det spelar ingen roll.
Ty scenen är fullspäckad
av vårdur och ej moll.





ME/09














Fri vers av Madjori
Läst 310 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-04 20:00



Bookmark and Share


  ULJO
En fin beskrivning på en kär gammal fågelvän. Klockren.
En stor applåd
2009-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori