Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saltstänkta skaldjur





Solen den skiner,
vårvindar friska.
Mattan på stången,
frömjöl bort piska.

Vajar gör träden
björkarna susa.
Getingpatrullen
hos mig börjat busa.

Ogräsrabatten,
blott, är ett minne.
Krukor på däcket
med istucken pinne.

Solparasollet
fått rullande fot.
Kvickrot och skvaller
hos grannen slått rot.

Maskrosbuketten,
plockas görs fin.
Kryddad med turbo
en glad vitamin.

Fröjda på lördag
dans uppå logen.
Bonntölp och piga
dom stannar vid plogen.

Därför så sjunger vi
Brännö på brygga.
Malö och Vinga
må Maj oss betrygga.

Här var det livat
här var det kul.
Bästkustens saltstänk
bland båtar och skjul.

Välkommen alla från
syd, väst, öst nord.
Dukad är festen
till skaldjurens bord.





ME/09

















Fri vers av Madjori
Läst 360 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-05 14:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori