Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När man är till bredden fylld av det som man inte kan röra eller se.


Skala mig som en apelsin.

Blyertsgrå rytmer balanserar längs spruckna kanter mot en vacker sky.
Trodde att kvoten av längtan hade tagit slut.
Färgade blickar i motljus slukar det klara och lämnar det som finns i mitten kvar för beskådan.

Steg av beslusamhet, fötter som smeks av nydoftande läder,
så färskt att man fortfarande kan höra ljudet av lekande kalvar.

Sparka av allt som inte sitter fast släng ut det som rymms inuti,
omfamna det som väntar på en ny dag.

Blå längtan skälver av en önskan om lycka som frigörs vid det första gemensamma andetaget.

Naken i livet,
bar i hjärtat.
Uppfylld av kärlek.

Röd.




Fri vers av Anna Liljestrand
Läst 175 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-05-06 15:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Liljestrand
Anna Liljestrand