Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bruten rygg och regntunga ögon


Himlen var oförglömligt grå
Det regnade
men jag gick ändå
Det handlar om att späda ut smärtan
Det handlar om att gå för långt

Det finns en skillnad mellan värme och hetta
liksom mellan glöd och lava
Problemet var bara att du aldrig såg
du blundade för min blick


Jag log med regntunga ögon
mot en himmel
jag inte visste fanns
Det handlar om att upprätthålla fasaderna
Det handlar om att tro mot alla odds

Det finns en skillnad mellan panik och eufori
liksom mellan skrattet och skriket
Problemet var bara att du aldrig hörde
du hade sedan länge lämnat planeten


Jag hörde asfalten sjunga i natten
trots att mina öron
blivit döva
Det handlar om att höra det väsentliga
Det handlar om att glömma bort

Det finns en skillnad mellan regn och tårar
liksom mellan Atlanten och syndafloden
Problemet var bara att 40 dagar inte räcker till
Jag hade behövt ett decennium


Himlen var oförglömligt grå
men dina händer så lätta att förtränga




Fri vers av HQ
Läst 490 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-05-08 16:09



Bookmark and Share


  blaite
Späda ut smärtan..schysst tanke..kanon text..Rickard blaite
2009-05-15

  Kristin Nilsson
När jag läste kom jag på mig själv att en tår ramlade...den var helt underbart och du har fågat en känsla som är så svårt att skriva om. Mycket bra.
2009-05-08

  -Ulla Tilemo- VIP
Jag håller med nedanstående. Så kolossalt bra! Jag skulle städa, men står här och gråter istället. Du berör på ett så djupt plan. Orden blir liksom inristade inombords! Jag säger bara guldstjärna, nej en massa guldstjärnor till dig....
2009-05-08

  JohannaCarlsson
Riktigt bra!
Språket är bra, och också flytet. Vilket gör den mycket mera levande. Att du gjort vissa delar kursvit förstärker den bara.
Så, väldigt duktigt!
2009-05-08
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ