Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

av glas (avslöjad)



om jag varit av glas
hade sprickorna i kanten avslöjat
mina brister
och jag hade kunnat skylla på den
som tappat det i golvet

om jag varit av glas
hade dörren stått öppen
utan att någon brytt sig om
att komma in

och jag hade fått ensamheten
för mig själv

-

om jag hade varit av glas
kanske någon kunnat förstå
varför
jag alltid försvann
innan
de hann fråga

för om jag varit av glas
skulle jag aldrig behövt
förklara

om jag varit av glas
hade det stått klart
att jag inte intresserar mig för din helg
och att din jacka inte är speciellt spännande
den heller

men om jag varit av glas
hade du säkert fått mig
att ljuga
ändå





Fri vers av Mandelma
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-10 17:30



Bookmark and Share


  Staffan Welroos VIP
skitskitskitbra! det mesta känns genomarbetat och klockrent! gillar särskilt "och jag hade fått ensamheten
för mig själv". Men också hela upplägget 'om man varit av glas'...
lysande skrivet! Känns kanske något abrupt avslutad, annars är den helt klart topp-50 på poeter.se!

MVG!

/S
2009-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Mandelma