Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..människan är den enda varelse som kan omsätta positiva ting till missnöje.. speglar detta här..


Jag har något emot våren



Jaha

Du menar att det
nu är dags
att hoppa jämfota
och sätta vivor i håret


bara för att sol flödar
men hörru
nu syns ju
allt som slapp noteras
innan ljuset kom


 
hur smutsigt mörket
färgade fönstrena
som jag nu måste tvätta
för den förbannade vårsolens skull


 
som så insmickrande
vill glo in genom
allt det jag
dolt mig bakom vintern lång


 
mörkret var barmhärtigare
på sitt eländiga sätt
nu står jag här
med hink och skrapa
dags för fönstertvätt 




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 278 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-11 11:31



Bookmark and Share


  walborg
Ett omedvetet missnöje med den egna personen speglar sig i allt som emanerar ur henne och det är ett svårt mönster att komma till rätta med för det sitter djupt ...
2009-07-30

    Bodil Sandberg
ja nog lyser fönstrena med sin lort
men det skubbar vi väl undan fort
stänka skvätta
gnida tvätta..sagt och gjort

tack för skön dikt!!
2009-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer