Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något av det roligaste jag vet här på Poeter är att få "reflektera" över andras verk!


En reflektion över Gnosis´ "Jag tror att det var i en dröm"

Du kom till mig i natt
Jag tror det var en dröm
Jag vaknade och såg
att du satt på en stol vid min säng
Jag blev rädd och kall
För ingen brukar sitta vid min säng
Sen såg jag ditt ansikte
Och min rädsla försvann
Jag såg att du var en ängel
och att du vakade över mig
Jag kände mig trygg och varm
För ingen brukar vaka över mig (Gnosis)


Du satt vid min säng på en stol
en flicka i rutig kjol.
Jag undrade om en ängel du var
fast synen var tydlig och klar.
Jag tror faktiskt att jag blev rädd
för att du satt vid min bädd.
Men drömmen stannade hos mig kvar
och blev verklig och underbar.
Nu fattar jag inte, nej,
varför jag blev så rädd
för en flicka på stol vid min bädd.
För jag vet nu, fast förut ej
att jag är älskad
och sedd (Baruk)




Fri vers av baruk
Läst 227 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-12 17:55



Bookmark and Share


    Gnosis VIP
Jag känner mig glad och hedrad.
För ingen brukar reflektera över mina ord.
2009-05-17
  > Nästa text
< Föregående

baruk