Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det gamla trädet





Mitt paradis, mitt paradis,
mitt äppleparadis.
Du bjuder mig din fägring
på alla sätt och vis.

Din krona vajar stilla
små bin dig kysser glatt.
Du bjuder dina nektar,
cerise din blommas hatt.

Vackrast i min trädgård
när du i blommning stå.
I vinterskrudens täcke
små fåglar hälsar på.

Bordet har du dukat
med mogna frukters färg.
En lisa är för själen
det känns i kropp och märg.

Mitt paradis, mitt paradis,
mitt äppleparadis.
Tack för all din fägring
ditt vårteckens bevis.




ME/09






















Fri vers av Madjori
Läst 325 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-13 16:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori