Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Älskar mina små solstrålar över allt annat, men ibland kan missförstånd uppstå av s.k. barnpassning.... och ledighetens timmar är räknade


Planeringsmiss





Dagen är ilsken
arg som ett bi.
Planerat för småglin
men ack det blev tji.

Upp tidig morgon
sömnig och trött.
Ser endast dagen
i ilskande rött.

Missförstånds blomma
spyr ut sin galla.
Lördag blir söndag
och timmarna falla.

Spottar och fräser
storknar och svär.
Tur mina solstrålar
inte är här.

När morgondag gryr
vaknar farmor så glatt.
Tar på sig smilet
och lekhagens hatt.

Med glimten i ögat
är lördagen glömd.
Sparkar på fotboll
och nyckeln är gömd.

Serverar till fukost
en tjock fläskpannkaka.
Smaskar gör barnbarn
som låter sig smaka.

Väntar gör lekplats
och kickbikens ronda.
Gungor och styltor,
där åkte en Honda.

Dagen till ända
småglina nöjda.
Såpbubbel farmor
sett barnbarnen fröjda.

När morgondag gryr
vaknar farmor så glatt.
Tar på sig smilet
och lekhagens hatt.




ME/09




















Fri vers av Madjori
Läst 277 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-16 13:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori