Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tonsatt.




Promenad

Gårdagen var en inhägnad lekhage
Den var vissnad blomfröjd
den var grönska och jubel

en snubbeltråd utlagd
kring den stilla
sittande vandraren

Nu i morgonen saknar jag minnet
och känslan av konstlad eufori
som ändå var min

blåröda viner mina läppar färgats av
melankoli med mörktunga ögon
med bly i min främmande lekamen

som ändå är jag

väntar tinningarna snart helt grå
likt Klorofyllet lämnar sina blad
mina systrar och bröder

träden

vackra gråskalor stiger ur själva marken
en tidig morgon som denna
där löven fallit sedan länge

jag saknar varken livslust
eller envishet eller ännu förmågan
att kunna vara glad

dagen sjunger tonarter och ljusspel
sjunger substans och lera och kyla
ett sorgset lustspel för betraktaren

som saknar denna ro
och vaksamma bidan

dagen efter uppvaktar min kropp
och mitt sinne
söker mitt hjärta med leda

men jag hörde korpar och kråkor
och så denna rösten som i skogar bo
närvarande väntar

den som gör mig
så sorgset glad

 




Fri vers av Joakim Södersten
Läst 182 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-27 01:33



Bookmark and Share


  Joakim Södersten
precis så mellan hopp och förtvivlan
det obeskrivligt vackra, se och känna men att det inte når fram då jaget är uppfyllt av det personliga livet som stänger av ibland av nödvändighet
2023-04-30

  lodjuret/seglare VIP
jag tycker innehållet i texten hela tiden säger emot sig själv... känns som om du velat skriva en text utan att vara tillräckligt motiverad, som om du velat trigga igång dig själv till glädje men tvingats ge upp halvvägs och därför skrivit väldigt mycket vinglande än hit och än dit.
Jag kan förstå ett sådant tillstånd, men jag kan inte medge att det är tillräckligt fruktbart för att ge texten essens att hämta kraft och lust ur. Det här känns som sagt mer som ett försök där du inte lyckats visa på vilken fot du skall stå. Litet som att börja filma med känslan av att det skall vara drama och sedan vingla till och få det mer till dödsångest och så över till någon sorts romantisk bild av livet och så byta spår igen. Men det kan ju vara meningen också, att du vill ge en bild av ett slags kast mellan hopp och förtvivlan och i så mån lyckas du.
2009-12-28

  vera gade VIP
läses med igenkännande denna efter-jul-söndag....
2009-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Joakim Södersten
Joakim Södersten