Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland behövs inte så mycket för att bli andäktig


Vardagsbetraktelser

Kanske en drömmare av stora mått
ofta mycket nöjd i stort eller smått
tankarna i alla händelser styr
när färden går mot nya äventyr

Bortom det vardagliga finns så mycket mer
slöjorna avlägsnas och mirakel jag ser
när en liten blomma växer upp och gror
med vördnad jag på naturen tror

Att få se en slocknad blick åter lysa
ger mig i kroppen anledning att rysa
av glädje när människan åter hoppet får
då trillar av lycka på kinden en tår

Ett möte med ett åldrande par arm i arm
då känner jag hur kroppen blir alldelse varm
De har samlat gemensamma dagar att minnas
för alltid kommer dessa små ögonblick att finnas

Betraktar alla barn och djur som jag passerar
när jag en dag i sakta lunk är ute och flanerar
När en liten betraktelse sätter sig i kroppen
då kan jag bara uttrycka att livet är toppen




Fri vers av duvan59
Läst 310 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-18 20:32



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
En vacker duva hon rimmar från sin gren topp,

eller när hon på marknaden flanerar:-)
2009-05-18
  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59