Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Etnisk rensning

Hon slet sitt hår
tvinnade sina fingrar
vaggade in i gränslandet
stammade trötta andetag
ville ut - 
Ville dö försvinna

En förintelse inom
ett dolt autistiskt handikapp

han sade ;

I egenskap av psykiatriker
som yrkesman
skulle jag aldrig utsätta dig för det här

... underförstått (jag är ingen nazist)

men det här
är Försäkringskassan

 




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 816 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2009-05-20 20:00



Bookmark and Share


  C Cobain
Isande lätt att ta till sig dina rader här. Nu är jag lite flummig, möjligen vag men i min moderna folktro sägs det att att man kan avgöra hur kallt samhället är genom att iakta hur mycket en katt rullar ihop sig. Min rullar ihop sig rätt bra numer....
2009-11-13

  Catharina Edin VIP
Den kan ställa till det, helt klart!
2009-09-15

  Junitvillingen
Denna oerhört gripande text är ett skräckexempel på vad som sker i vårt land - mitt framför ögonen på oss. Det är så fruktansvärt att man knappt vill tro att detta handlar om VÅRT Sverige...i ögonblick som detta skäms jag för att kalla mig svensk. Din text är enormt viktig - just för att den belyser den bistra verkligheten.
2009-09-01

  Cosmic Johanna
Starkt finner du till kärnan genom dikten

som får läsaren att förstå att tortyr forfarande existerar.

starkt skrivet,

applåder för kampglöd!
2009-08-15

  Vind
Ah, vilken text, sitter rätt, sitter som smäck! Väldigt bra uppbyggd.
2009-06-05

  * Ammi *
försäkringskassan ja .. statens mobbarklubb. utrensarna.

en mycket bra text!
2009-05-21

  Rosen VIP
Laddad beskrivning av idag för många desperationens vardag...
och som vanligt gör du det suveränt bra!
Tack för det!
2009-05-21

  Gunnel André VIP
Du kan verkligen konsten att skapa kalla kårar längs ryggraden!
2009-05-21

    resilient
ja, vad bra! Jag tycker att du ska ta bort "-s regler" på slutet så får hela försäkringskassan tydligare stå där naken.
2009-05-21

  Måna N. Berger
Tydligare, och bättre, än så här kan det inte framställas. Det här är vad som händer, i vårt land idag, och vi accepterar det!
En dag ska vi komma att skämmas.
2009-05-20

  Suzy med punkterna
En hemsk sanning som du beskriver otäckt fantastiskt
2009-05-20

  Sladjana Zubcevic
"hon slet sitt hår
tvinnade sina fingrar
vaggade in i gränslandet
stammade trötta andetag
ville ut
ville dö försvinna"
Underbart skrivet min vän!
2009-05-20

  Carola Bouvin
JA... och jag finner inte ord, men bästa text, från dig!
2009-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren