Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alldeles för stora frågor för en sån liten individ



alldeles för stora gåtor
för svåra frågor
för en sån liten individ

spirituella varblåsor
inre brännande plågor
men han stapplar ut i tid
ur manin

ur grubblets klor
med 2 tandavtryck på strupen
frenesin gror

och gnatar om slutet
som är plågsamt nära
ofrånkomligt

ja, Ja, JA, sluta tjata!
han börjar svära
högt och konstigt

i tungor eller i trans
skakar brutalt på huvet
och kommer till sans

en örfil
2
ett rakblad
sår

men snabbt återkommer
grubbelgubbens angrepp

vilka formler använder
egentligen min bankdosa?

vad är ondska?
finns ödet?

vad är det som får vatten att flyta?
och vad händer egentligen i döden?

alldeles för svåra gåtor
stora frågor
för en sån liten individ

grubbelgubben och hans anhang
skrattar
skrockar
ljudligt

HÅLL KÄFTEN!
kan ni aldrig lämna mig ifred!?

han ligger på sina knän
och snyftar
börjar tröttna på det här livet...

hans vilsna själ
sorgset förbannad
hoppas ännu uppgivet

men han vet
att dom vet
för dom vet

att dom kommer stanna





för alltid









Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-05-29 06:52



Bookmark and Share


  Lotti
gu så kanon:-)
2009-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP