Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur ofta tänker vi på vad vi ger till andra och hur det tas emot?


Rätt/fel

Allting ska göras på ditt eget sätt
Andra har fel medans du har rätt
utan hänsyn till den som tar emot
och för självkänslan en rejäl farosot

Ansvar för var vi med munnen ger
är vårt eget i sekunden när det sker
tänker du någonsin på mottagarens del
eller är det viktigare att använda ordet fel

Att egot får en kick och solar sig en stund
ger kortvarig lycka blott för en sekund
Egot kan förintas genom medvetna val
som föder harmoni och dödar kval

Förts måste människan i sig själv finna ro
sedan kan vi alla på världsfreden tro..............................




Fri vers av duvan59
Läst 329 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-23 12:54



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Fint budskap,

som inramas av det klassiska slutet,

får mig att tänka på Dalai Lama

"Förts måste människan i sig själv finna ro
sedan kan vi alla på världsfreden tro..........."

Cosmo applåder!
2009-05-25
  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59