Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här och nu - Del 1

Känner mig ensam, ensam, ensam - Dessutom finns det ingenting att röka, ingenting att dricka.

Har inte snackat med någon idag, igår heller, och tror väl att det har varit detsamma på sistone - Har riktigt drunknat bland den stora ansiktlösa massan ändå - Har även försökt fånga en kvinnas blick, och sen en mans - Ingen ömsesidighet - Då har tittat på mina armar, ben, för att lugna mig - Är fortfarande vid liv - Sträcker ut händerna mot sin vilja för att gripa någon kropp, något värme, men når ingenting. Hela min själv ber om ömhet, smek, ord som viskas i örat, ett leende.

Snart fyller 40 - Har knappt insett att tiden gick så fort - Har kanske 20 år i gott fysiskt skick - Måste skapa, hitta på, dra mitt strå till stacken - Inte till den där stacken, till den andra.

Gud! Här kommer den där gamla sången som går mig på nerverna - Den har alltid fört otur med mig, den där sången - Första gången var det då jag fick veta om att man avlivade min älskade katt - Den andra gången kommer jag inte ihåg - Men har ändå bestämt att den där sången skulle ta dåliga nyheter med sig -

Föräldrarna lever fortfarande - Genom motsättningar, oförståelser, förlikningar, banaliteter har vi lärt oss att älska varandra - En kärlek som nätt och jämt liknar vad det skulle vara lämpligt för att vara lämpligt - Från de båda hållen beklagar vi - Vi plågas av det där planerat mötet - Men missat ändå - De ska gå bort med den där fruktansvärda känslan - Nånting oavslutat - Och ska titta på dem då de ska gå bort med densamma förvirring, och hela livet framför mig för att försöka glömma om det.






Fri vers av Stéphane från Frankrike
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-06-10 00:06



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Ensamhetskänslan förmedlas på ett bra sätt... undrar över "den där gamla sången", vilken det kan vara...?
2009-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Stéphane från Frankrike
Stéphane från Frankrike