Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt till LO-Ordföranden Wanja Lundby-Wedin, "överlevaren", skandalomsusad, men i "orubbat bo"..., den satiriska touchen ingår , naturligtvis....


"ODÉ TILL WANJA !"

Wanja
Med din sirliga vokabulär
Du vet hur orden ska "krängas"
en verbal Gårdfarihandlare


Wanja
Du är, ännu, "folkkär"
en del vill att du ska "hängas"
för Ditt Bonussvamlande


Wanja
Med din arbetarbakgrund
du vet var du kom ifrån
men nu är det långt gånget


Wanja
Nu skiljer det en hel avgrund
att tala om oss blir ett hån
allt förtroende förgånget


Wanja
Du liknar alltmer en viss Hoffa
i feminin version
fast du kör "den mjuka stilen"


Wanja
Sätt dig du i din 50.000 kronors-soffa
betald av oss "hjon"
du kör med den "sjuka dealen"
att sko sig på "dumma jobbare"
att strunta i oss ilskna "proggare"
Du duperat LO-kollektivet
Du undkommit "senaste kivet"

Wanja
EN DAG är det KÖRT för DEJ (!)
DÅ har DU gjort din "SISTA STRULGREJ" !
GÖR NÅ´T RIKTIGT GROVT ,FÖR SJUTTON !
VI LÄNGTAR ,ALLA VI PLUS "DRUTTEN" !!!!...

-----




Fri vers av Mats Henricson
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-24 12:25



Bookmark and Share


    Saulus
Som det blivit! Våra företrädare beter sig som kapitalistsvin i sossestian. Men vi får "Wanja oss!"
2009-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska