Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Abort


Mifegyn

jag gråter en stilla flod
över det som aldrig kom till
du som var mitt eget blod
åh, vore du här intill...

ditt liv, som aldrig hann börja
fick sluta på ett lasarett
ger det mig rätten att sörja
att din grav blev en toalett?

kanske var det rätt och riktigt
att du slapp ett sådant monster till mor
som inte tyckte ditt liv var så viktigt
att hon lät dig växa stor

en del frukt får man aldrig skörda
men tänk om tiden ALDRIG blir rätt?
jag gav mig själv rätten att mörda
ett barn, på lagligt sätt

du fanns ej utanför mitt sinne
du blev det som aldrig var
men aldrig du lämnar mitt minne
för mig finns du alltid kvar

där du skulle bott om du fick födas
en syster redan fanns
istället blev du dömd att dödas
du fick inte ens en halv chans

om jag fick en chans att ta ett annat beslut
fastän min värld skulle rasa och rämna
så skulle ditt liv inte så fort ta slut
jag skulle dig ej igen lämna

om du på så kort tid hann få en själ
så känner den säkert min gråt
jag tänkte enbart på mitt eget väl
snälla, älskade barn - förlåt!




Fri vers av Softcore
Läst 373 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-26 14:13



Bookmark and Share


    sleepwalking
Oj. Vilka starka känslor som kom
fram om ett ämne man nog aldrig
kan tala slut på. Välskildrat och
du kan verkligen konsten att
förmedla. Jag kommer på mig
själv med att önska att dina ord
är endast påhittade, att det inte
finns sanning i dom.
Bra, bra skrivet.
2009-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Softcore
Softcore