Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

reductio in absurdum


om man har två speglar
en framför sig och en bakom sig
kan man se väldigt långt
man kan nästan se början på allt
eller slutet om man så vill
det är lite skrämmande
men ändå vackert på något sätt

ringar på vattnet
de kan aldrig försvinna
de ebbar ut
men finns alltid där

skri ut i etern
ljudvågorna blir svagare
men försvinner aldrig

det är lite som att tro
att någon annan tror
att man själv tror
att de tror
att man själv tror

reductio in absurdum som det så fint heter
på något språk

det finns även än mer skrämmande varianter
att drömma kan vara riktigt skrämmande
att drömma en mardröm
och sen vakna i drömmen
och upptäcka att man befinner sig
i en annan mardröm.




Fri vers av barfotafantomen
Läst 202 gånger
Publicerad 2018-06-29 22:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

barfotafantomen
barfotafantomen