Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frisk är den vårvind som blåser




Å,hå vad det blåser
en iskaller vind,
fast solen den skiner
och kysser var kind.

Små kronor syns vaja
i böljande skog,
till och med skatan
och kråkan fått nog.

Inte ett enda
krax, krax, krax kaa,
ej heller kvitter som
gör en så gla.

Bröllop för dörren
björkarna susa,
brudgubben ler glatt
mot vitklädder musa.

Nu kommer sommarn
med buller och brak,
studenterna syns snart
på grönlulligt flak.

Vrålar och skriker
tutar och svär,
rappar och sjunger
om blomstertid här.

Å,hå vad det blåser
en iskaller vind,
fast solen den skiner
och kysser var kind.




ME/09










Fri vers av Madjori
Läst 313 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-27 13:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori