Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ouppfostrad

"Det var en konstig gök!"
säger jag
där jag ligger på knä i trädgårdslandet.
"Han svarar inte, när jag härmar honom. En ouppfostrad typ".
"Alla andra gökar brukar göra det. Jag härmar ju så bra"
fortsätter jag.

"Den göken, som flög över här nyss", svarar hustru min
"han var kanske bara en klok en. Han kanske bara tyckte

- varför skall jag härma den där token, som jag ser krypa där nere på alla fyra.
- han kan antagligen inte ens flyga.
- en korkad en
- det är ju jag som är göken"

Och hustrun ler i solansikte
och jag tänker
jag tycker om dig

men högt säger jag
"Den dummergöken!"

och så ler jag
och så ser vi
våra ansikten
hon och jag




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-05-28 13:43



Bookmark and Share


  Christine Sabel
Underbar kärlek, d är inte alltid man säger det man känner, men jag tror hon vet....
2009-05-29

  Carola Bouvin
Denna tänke som du tänker varpå du säger "den dummergöken"
den tanken... förmedla den det värmer mer än man kan tro. För övrigt brukar jag också härma vissa fåglar (så gott jag kan) men utan gott resultat.
Fint förmedlat från dig till oss.
2009-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP