Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stig

vid morgonkaffet betraktar jag min stig
den som leder ner mot sjön

den är inte rak
den snirklar sig
liksom sökande
fram

det är vackert att beskåda
den rörelse som stigen gör

den är inte som moderna vägar
tänker jag
de spränger sig fram
brutalt trotyligt

med okänsla
snörrakt genom bergen

bergen
som värnlösa vilar i miljardårsålder
värdighet får de icke
i plågor syns de vrida sig

jag undrar
hur slickar stenar sår

sen promenerar jag stigen vår
snirklar mig långsamt barfota ner
mot hav

en stenåldersmänniska
är jag




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-29 10:32



Bookmark and Share


  Alfie M
Jag grips av ömhet av dessa berg!
Dina naturdikter bär på en sådan ömhet!
Jättefint.
2009-05-29

  Elaine.S VIP
En fin betraktelse, känns som man sitter där och tittar, alla slags vägar behövs ju men det är sant att en del känns grymt lagda, som sår i naturen och därför andas dina sista ord i dikten så mycket respekt för den mark du beträder...
2009-05-29

  Carola Bouvin
Låter som en dröm, att få ta del av dina dagliga berättelser...Gillar jag mycket, så rofyllt på ett vis.
2009-05-29

  Christine Sabel
Du kanske är en framtidsmänniska? Iallt materiellt kommer människan att förstå att det är naturen och de enkla ting i vardagen som har värde...
2009-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP