Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juninätter




Du ska vara vaken tills du dör
vi har gjort det här så länge nu
mina juninätter
mina psykosnätter
du vet

så som du
vibrerar mig
hur pupillen
drar sig samman
skär sig sylvass

år av insomnia har vi sparat
skrivit memoarer i huvudet
samlat tårarna
i glasflaskor
rivit bort etiketterna
klistrat på nya

jag minns hur drömmarna växte
vid bakre delen av mitt skallben
hur jag slickade
din
hals
mage
nedåt

en drömbubbla expanderande intill
som rosa och halmstrån
sockerrör, rödskeva tungblommor
vägar med upprörd grusrök
efter bussen som knastrar
ut ur staden

återigen skall vi överge
skall vi anlända
sprida frön kanske
luftskepp på myllans andetag
förstå en ny världsbild

ockrarött damm som fastnat
under dina näsborrar
svidheta tågvagnar
rytmiskt vaggande
med leriga fötter på rissäckar
toalettdörren står och slår
avloppsvatten plaskar mot tröskeln
blågröna oceaner, kolsvarta spetsberg
saltklibbig hud, silluetter
timma efter timma
ljuder nya melodier
mot rälsens glatta stål




Fri vers av Strips
Läst 350 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-05 00:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Strips
Strips