Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Apokalypsen



fåglarna kvittrar inte längre
humlorna har slutat surra

vad var det egentligen som hände?
stum av förundran

trodde att det inte kunde bli sämre
men tydligen kan man alltid sjunka

är det så här det ser ut vid världens ände
där fåglarna har slutat sjunga?



men härifrån kan det bara bli bättre
trodde jag, men jag drunknar

i mitt svett, mitt blod, i mörka nätter
omringad av rabiessmittade hundar

löven faller, trotsar årstiden, och äpplen
och blommor upphör att lukta

jag var nog blind och känslolös, bet mig i läppen
och nu är allt jag hör en stum jävla humla











Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-06-14 11:40



Bookmark and Share


    leelee
Lâter mardrömslikt... surrealistiskt.
2009-06-14

  Sturesdotter
Texten beskriver en svår natt.....
min tolkning

sänder över en musikkår som kan spela lite för dig, så lär du få hörseln åter..:O)
2009-06-14

  Larz Gustafsson VIP
Apokalyps betyder uppenbarelse och i Uppenbarelseboken, Biblens sista bok, kan vi läsa om vad som kommer att tilldra sig i samband med att denna jord går under och en ny ordning bryter in över det som en gång var och som då inte mer är till.
Den som tror på Jesus har del i nya himlar och en ny jord.
Så för oss är slutet början.
2009-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP