Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mot nya platser



väntar på perrongen
det kommer ett tåg
tar mig med
bort härifrån

långt bort
längre
länge

det tar mig med
till nya världar
nya tider
ett nytt perspektiv

tåg
flykt
från nuet
häret

till oupptäckta platser
nya omgivningar

punkterade rytmer
en tågvissla

betraktar det gamla
som far förbi
utanför fönstret
i en skrämmande hög fart

grått blir till färger
moll byts till dur

vet inte vart jag ska
men jag litar på tåget
på dess förutbestämda
destination

den fastskruvade rälsen
finns ju där
under

och den styr oss
mot framtiden












Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-07-13 13:40



Bookmark and Share


  Silencium
Härlig utsikt från tågfönstrena! =)
2009-11-26

    Mandelma
Du lyckas fånga mig varenda gång! Fantastiskt skrivet!
2009-07-14

  Junitvillingen
Hur mycket man än reser och hur många tåg man än hoppar på så kan man aldrig fly...men har man gjort upp med det gamla & kunnat gå vidare som en "ny" människa - det är DÅ det nya kan bli bra mycket bättre än det gamla!! BRA skrivet Staffan:-)
2009-07-13

  flickan i spann
Längtan efter något nytt och något som håller en fast som ett tåg på en räls...
2009-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP